torstai 29. heinäkuuta 2010

Kotitontilla

Tadaa, olen jälleen kotona! Viron reissu oli aivan mahtava, tuli koettua, haistettua ja maistettua kaikenlaisia asioita. Jalat on väsyneet, kukkaro tyhjä, mutta vaatekaappiin sain ostettua vähän täytettä, mahantäytteestä puhumattakaan... ja jotta laihtumaan en pääsisi, nautiskelen tässä samalla vaniljajäätelöä ja oman maan mansikoita. To nom!

En jaksa satuilla liikaa, joten listaan tähän reissun kokokohtia ja paikkoja.

Tallinnan fab 5:

Olde Hansa oli Tallinnan ehdoton ykkönen. Käytiin täällä syömässä toisena iltana, sillä haluttiin kokea se sama, mistä muut on vain kertoneet. Ei ne muiden kertomukset pystyneet kuvailemaan sitä kokemusta, se oli niin kokonaisvaltainen.

Photobucket
Olde Hansa

Koko ravintolahan on keskiaikainen ruokalistasta tarjoilijoiden asuihin saakka.

Photobucket
Olde Hansan maistiaiskojussa maistateltiin paahdettuja ja maustettuja manteleita. Hyviä oli!

Tilasin neljän seuralaiseni kanssa yhdessä jonkin ryhmäsyömingin, joka oli tarkoitettu vähintään neljälle. Noh, mehän saatiin sitten semmonen 20 ruokalajin ateria, johon kuului alkupalat, pääruoka ja jälkkärit. Menu sisälsi mm. villisikaa punaviinikastikkeessa, jänistä metsäsienikastikkeessa, linssimuhennosta, hunajalanttuja ja savulohta pähkinäkastikeessa. Aivan jumalaista ruokaa, kaverit, etenkin kaikki villisikaruoka ja se jänis... oh boy. Ja jälkkäri oli mitä upein kruunaus: ruusuvanukasta! Se ihan oikeasti maistui sille, mille ruusu tuoksuu! Maailman villein ruokalaji ikinä.

Jos tuohon ravintolaan joskus eksytte, käykää toki vessassa, vaikkei tarve vaatisi. Se vessa on ihan mieletön kokemus itsessäänkin. (; Jos haluat lisäinfoa Olde Hansasta, vieraile täällä!

Stradivarius oli paras putiikki ikinä, ei luoja! Stradivarius sijaitsi Rotermannilla, ehkä vähän piilossa, mutta ah mitä kaikkea siellä oli... Omista ostoksistani lisään kuvia kunhan kerkeän!

Stradivariuksen vaatteet tulevat kuulemma Italiasta saakka. Liikkeen tarjonta oli mun mielestä lähinnä nuorille naisille suunnattu, sillä mitään mummokuteita siellä ei näkynyt. Jos pidät vaikkapa pitsistä, kukkakuoseista ja muista tyttömäisistä jutuista, suuntaa Tallinnan reissullasi ihmeessä tänne!

Tallinnan eläintarha eli Tallinna loomaia oli kiva paikka myöskin. Idea tämän paikan katsastamisesta saatiin, kun ollaan koko kevään ajan seurattu eläintarhan tämänhetkisten vetonaulojen eli kahden pienen amurinleopardin kasvua ja kehitystä nettikameroiden välityksellä. Näitä söpöläisiä me ei ikävä kyllä päästy näkemään, mutta tämä paikka oli täynnä nähtävää, esimerkiksi NORSUJA!! Oltiinkin erittäin yllättyneitä tämän mestan suuruudesta ja monipuolisuudesta.

Photobucket

Photobucket

Opiskelijahinta oli erittäin huokea, 45 EEK (= 2,88 €), ja tuolla sai kierrellä kuulkaa monta tuntia. Tuonne pääsee helposti ilmaisella bussikyydillä, joka lähtee Sokos hotelli Virun edestä ja vie kyytiläisensä jumalattoman suureen ostoskeskukseen nimeltään Rocca al mare.

Photobucket

Tässä vaiheessa voisin jo sanoa, että kyllä, rakastan syömistä ja hyvää ruokaa. Olde Hansan lisäksi vierailtiin maailman parhaassa italialaisessa ikinä, nimittäin Vapianossa, jossa voit nauttia herkullisesta pastasta, pitsasta ja muista italian kansallisherkuista. Vapianossa ruoka valmistetaan nenäsi edessä tuoreista aineksista ja nopeasti. Ruuasta saat nauttia pöydässä, jossa on purkki tuoretta basilikaa ja oreganoa, joita voit napsia ruokaasi lisukkeeksi niin halutessasi. Pöydästä löytyy myös pistoke, jotta saisit nauttia ravintolan urbaanista tunnelmasta netissä surffaten.

Photobucket
Minä onnellisena pastan kanssa :) Ja söin lautasen tyhjäks!

Tuon ravintolan järjestelmä oli eka vähän hankalasti ymmärrettävä, mutta loppujen lopuksi tehokas ja simppeli: sisään tullessasi saat käteesi ruokalistan ja kortin. Katso ruokalistasta jokin ruoka ja mene haluamaasi jonoon (pitsa, pasta, antipasta) ja ilmoita kokille tilauksesi. Ruuan saatuasi laitat sisään tullessasi saamasi kortin masiinaa vasten ja kokki tallentaa tilauksesi kortille. Nautittuasi ruuasta menet samalle tiskille, josta sait kortin, ja myyjä katsoo tilauksesi kortilta ja maksat takuuvarmasti tyytyväisenä.

Photobucket
Vapianon sisustaa. Tuo liitutaulu oli täynnä hyviä kaskuja, eikä haitannut vaikka osa oli eestikeelel :D

Ai niin, pitsan tilaaja ei saakaan pitsaansa heti käteen. Sen sijaan hän saa kapulan, joka ilmoittaa sinulle, kun pitsasi on valmis. Se värisee ja soi kuin kännykkä, eli huomaat pitsasi valmistumisen varmasti, vaikka ravintola olisi meluisa ja tunnelma tiivis! :D

Harmi kun Vapianoa ei ole Suomessa... pliiiiis tuu äkkiä vaikka Helsinkiin tai mielellään Ouluun, pliiiiiiiiiiiiiis!

Tallinnan vanha kaupunki oli hieno kokemus. Siellä on ihanaa vain käveleskellä ympäriinsä, nauttia kylmistä juomista terasseilla ja piipahtaa erilaisissa putiikeissa ja gallerioissa (itse kävin siskon kanssa ) Annan kuvien puhua nyt vanhan kaupungin kohdalla puolestaan:

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Huhhuh, mikä vuodatus! Oon nyt ihan poikki, en oo ihan varma, miten jaksan huomenna alkavan festariviikonlopun... toivottavasti hyvin.

Btw, miks ihmeessä Ouluun on luvattu sadetta??!! Siis mä tilasin auringonpaistetta, aivan saletisti tilasin!!!!!!

2 kommenttia:

Milla kirjoitti...

Ei voi olla totta, tallinna ei ole nähtävästi muuttunu yhtään sen jälkeen ku siellä kävin :D Just samannäköstä ja tulee hirvee hinku itekkin päästä. Mäki söin just noita paahdettuja manteleita tollon ;D

Sanna kirjoitti...

se oli ihana paikka, suosittelen uusintavierailua! :)