maanantai 21. maaliskuuta 2011

Viimeinen maanantai

klo 05.24 : Herään hetkeksi, varmaankin vaavi herätti mut itkullaan. Käännän kylkeä.

klo 06.55 : Kello soi. Käännän kylkeä.

klo 07.00 : Pyörin pois sängystä ja alan pukea vaatteita päälle. Päivän asu muodostuu rikkinäisistä ja likaisista lökäreistä ja harmaasta trikoopaidasta.

klo: 07.05 : Alakertaan. Syön aamupalaksi kaks viipaletta paahtoleipää, päällä parit kanaleikkeleet. Juomaksi kupillinen kuumaa hunajavettä. Niistän nenän viisi kertaa ja sanon muille "Huobedta."

07.47 : Autettuani aamupalahommissa kiipeän yläkertaan pesemään hampaat. Sen jälkeen haahuilen ilman päämäärää yläkerrassa, koitan kaiketi siistiä paikkoja ennen imurointia. Tulosta syntyy lähinnä mun huoneessa. Sitten menen haahuilemaan alakertaan ja päädyn katselemaan kun lapset leikkivät leikkihuoneessa.

08.37 : Host mom vie pojan kouluun, ja minä jään vaavin kanssa hetkeksi kaksin. Vaavi ei mene tänään päiväkotiin, koska se on ollut oksennustaudissa. Tänään pienen olo näyttää olevan kuitenkin paljon virkeämpi ja me pelaamme pienikokoista pöytäjalista. Huomaan, että meidän skillit on samalla tasolla.

klo 09.23 : Host mom tulee kotiin ja minä alan räpeltää imurin kanssa ympäri kämppää. Heti perään menen alakertaan moppaamaan lattioita, joilla ei ole kokolattiamattoa.

klo 10.12 : Laitan koneen päälle ja tsekkaan Facebookista uudet viestit ja haen Horse sagassa hepat kisoista.

klo 10.21 : Host mom pyytää mua katsomaan vaavin perään kun parentsit lähtevät katselemaan sohvia. Menemme vaavin kanssa leikkihuoneeseen. Piirrämme, kuuntelemme Disneyn leffamusiikkilevyjä ja kaivamme lelut ulos laatikoista leikkimättä niillä sen enempää. On kivaa vaan sotkea.

klo 11.11 : Vauva kipitti keittiöön ja osoitteli pöydälle jätettyä vauvanruokapurkkia. Lämmitän sen ja laitan naperon syöttötuoliin. Lopputuloksena on muutama syöty lusikallinen, muutama lusikallinen naamalla ja mehua ympäri ruokapöytää.

klo 11.28 : Menemme takaisin leikkihuoneeseen, mutta vaavi aloittaa kitinät. Otan hänet syliin ja hän painaa päänsä rinnuksilleni ja retkahtaa veteläksi. Menemme yläkertaan minun huoneeseeni ja vaavi päästelee huhuilevia ääniä. Laitan pari tyynyä mukavasti seinän viereen ja nojaan niihin vauvan maatessa sylissäni. Sanon hänelle, että minulla tulee häntä ikävä. Vaavin hengitys muuttuu tasaiseksi tuhinaksi ja hänen silmänsä ovat kiinni. Olen kovin liikuttunut.

Photobucket
klo 11.40 : Valmistan itselleni lounaaksi salaatin, johon tuli jotain jänniä salaattilehtiä, pinaattia, paahdettuja säilykepaprikoita, aurinkokuivattuja tomaatteja, kirsikkatomaatteja, kurkkua ja vihreitä oliiveja. To nom!

klo 12.00 : Laitan koneen päälle ja tsekkaan taas Facen. Pelaan Horse sagaa, luen uudet blogimerkinnät ja muokkaan kuvia tulevia merkintöjä varten.

klo 13.23 : Otin kuivat pyykit telineestä ja laitoin märät kuivumaan. Viedessäni vaatteita huoneisiin huomaan vaavin päästäneen kakat. Ja kakat ovat kaikkialla muualla kuin vaipassa. Host parentsit tulevat kotiin ja pelastavat tilanteen.


Tässä välissä mä vaan oleilen huoneessani. Seikkailin netissä, lakkasin kynnet ja luin loppuun Francis Gilbertin I'm a teacher, get me out of here:n.


klo 16.04 : Lataan kuvia Photobucketiin kirjastossa. Harmittaa, kun download-kiintiö on niin rajoitettu, etten voi ladata kuvia kotosalla. Muuten tässäkin merkinnässä olisi enemmän väriä.

klo 16.47 : Olen tullut kotiin kirjastosta ja lähden viemään poikaa jalkapalloon. Häänen pelatessaan huomaan hänen kehittyneen ihan hirveästi. Kummallisinta on, että tämä kehitys on tapahtunut yhdessä viikossa. Tänään hän ei "hakennut paikkaa", vaan seisoskelun sijaan hän juoksi ja sai jopa potkaistua palloa muutaman kerran. Olen hänestä hurjan ylpeä.

klo 18.12 : Olemme jälleen kotona ja intoilemme Samuelin kehityksestsä koko konkkaronkka. Tulostan lentolippuni netistä ja tarkistan junalippuni. Syömme illalliseksi jotain herkullista kasvisruokaa riisin, nan-leivän ja mango chutneyn kanssa. Kardemumma tuo mieleeni pullat ja haluan kotiin.

klo 18.43 : Istahdan jälleen kerran tietokoneen ääreen. Kuuntelen Adelen Someone like you:n ja mietin kaikkea kamalan haikeaa. En ole kuunnellut yhtä surullisia rakkauslauluja sitten lukioaikojen, luulisin. Ihmettelen, mikä mut saa niitä kuuntelemaan nyt.

Syön myös 250 g Fazerin sinistä alle tunnissa. Fuck.

Skypetän Millan kanssa ja huomautan keskustelun lopuksi, että meidän seuraava keskuselu saattaa tapahtua kasvotusten.

klo 21.04 : Päätän hartaasti mennä tänään tarpeeksi ajoissa nukkumaan ja laittaa koneen viimeistään puoli kymmeneltä kiinni.

Yöt!

Ei kommentteja: