maanantai 7. maaliskuuta 2011

Cadbury World

Kerronpa teille makean jutun, mentiin nimittäin lauantaina Erikan kans pienelle kierrokselle Cadburyn suklaatehtaaseen. Matkaa ei ollut kuin pari kilsaa Birminghamin keskustasta. Me mentiin autolla, mutta jos menee junalla, saa netistä tulostettavaa kuponkia ja junalippua näyttämällä arkisin kaksi yhden hinnalla/viikonloppuna 30 % alennusta. Kyllähän se vähän kirpaisi, kun aikuisen lipun hinta oli 14,30 £ ja opiskelijalla 10,90 £, mutta mitä siitä. Rahalla saa ja hevosella pääsee.

Erika edustaa...

... ja Sanna valittaa: "En jaksa kantaa tätä karttaa, eihän me tarvita ku yks!"

Vuonna 1824 John Cadbury alkoi myydä omassa putiikissaan teetä, kahvia sekä itse valmistamaansa kaakaojauhetta. Myöhemmin Cadburyn pojat, Richard ja George, alkoivat kehittää "syötävää suklaata" tavoitteenaan luoda korkealaatuista syöntisuklaata. Reseptiä kehiteltiin neljä vuotta, ja niin syntyi Cadbury's Dairy Milk, joka on edelleen Cadburyn suosikkituote. Varmaan vastaa suomalaista Fazerin sinistä.

Suosion kasvaessa veljekset halusivat laajentaa tuotantoaan ja veivät tehtaan maaseudulle Bournbrookin läheisyyteen. Paikka oli ihanteellinen teollisuutta varten: etäisyys ydinkeskustasta oli lyhyt, kanaali tarjosi kuljetusväylän tuotteille ja rautatiekin oli lähettyvillä. Veljekset haaveilivat myös modernin kylän perustamisesta, joka tarjoaisi tehtaan työntekijöille asunnon, vapaa-ajan aktiviteettimahdollisuudet ja tilaa elää luonnon keskellä. Näin syntyi Bournville, jonka mukaan on muuten nimetty Cadburyn tumma suklaa (joka on muuten älyttömän hyvää).


Mun arvioni tästä paikasta on tämä:

+ "Ilmaista" suklaata sai 3 patukan ja kahden liquid chocolate -purnukan verran
+ Tehtaanmyymälä, jossa edulliset hinnat ja laatutavaraa
+ Suht lapsiystävällinen paikka (vaikka me haluttiin lapseton ympäristö. Valittiin ehkä väärä kohde :D)
- Aivan liian kallis pääsylipun hinta
- Odotettiin näkevämme suklaan valmistusta, mutta näimme lähinnä suklaan pakkaamista
- Ulkokierroksella näimme vain kamalia teollisuusalueelle tyypillisiä karuja takapihoja, jotka
eivät viehättäneet tahi kiinnostaneet pätkän vertaa

Oli vähän riisto ja pettymys, mutta meillä oli aika kivaa. :)

Ostin paaaljon suklaadia...

...ja tän ihanan magneetin, jolla oli hintaa 2,99 £

Illalla mentiin StarCityyn keilaan (voitin yhden pelin!) sekä pelaan viedopelejä
ja Erikan kämpillä soitettiin levyjä.


Että semmottii! Tanssittiin tosiaan Erikan kans aika villisti; kaiken sen lockingin, waackingin ja voguen jälkeen mun niskat, hartiat ja kädet on tosi kipeät. But it was definitely worth it!

P.S. Tänään alkaa yliopistojen yhteishaku, älkää missatko! Onneks olin laittanu muistutuksen puhelimeen ja muutenkin oli jäänyt toi 7.3. alitajuntaan... ei muuta ku nettilomaketta täytteleen --->

Ei kommentteja: