perjantai 7. tammikuuta 2011

Oxford

Kävinpä muuten ennen joulua viikonlopputripillä Oxfordissa. Tässä teille kuvasatoa ja vinkkejä siltä varalta, että eksytte tuonne itsekin... (;

Broad Street, Oxford. Vähän kauniimpi verrattuna Birminghamin Broad Streetiin...

Oxford on hirmukaunis kaupunki Keski-Englannissa. Väkiluku on n. 154 000. Olin vähän yllättynyt, sillä oletin Oxfordin olevan suurkaupunki, mutta ei suinkaan!

Kaikille varmaan tulee Oxfordista ensimmäisenä mieleen yliopisto. Noh, onhan siellä se yliopisto, colleget ja niiden lisäksi paljon muutakin.

Oxfordissa oli enemmän pyöräilijöitä kuin missään aiemmin näkemässäni kaupungissa täällä UK:ssa.

Reissasin siellä kaverini kans ilman mitään suunnitelmaa. Haluttiin vaan nähdä mahdollisimman paljon Oxfordia mahdollisimman havalla. Noh, sanoisin, että me onnistuttiin tavoitteessamme aika hyvin.

Ensin me vierailtiin Balliol Collegessa. Päästiin pyörimään sinne sisäpihalle ja vähän sinne rakennuksen sisällekin kahden punnan pääsylippua vastaan.


Ja aivan kuten Glasgow'n vierailullakin sain todeta, että täällä jotkut koulut on vaan ylitsevuotavan kauniita. Miksei Suomessakin voi olla näin...?


Ja joo, niillä on siellä omia privaattipuutarhoitakin. Hurts my eyes!

Tämän jälkeen jatkettiin kävelyämme pitkin Broad Streetiä ja kohdattiin Museum of the History of Science. Sisäänpääsy oli ilmainen, joten me mentiin sisään. Museossa oli kolme kerrosta, joista jokainen oli täynnä erilaisia tieteellisiin kokeisiin, mittaamiseen ym. käytettyjä välineitä. Meidän vierailun aikana oli islamilaisen tieteen näyttely meneillään alakerrassa, ja siellä oli kaikenlaista jännää nähtävää. Kun kuitenkin oon tämmönen perusjamppa enkä oikeen jaksanut kiinnostua ihan täysillä esineiden oikeisiin käyttötarkoituksiin, keskityin niiden visuaaliseen puoleen. Kivasti kimalsi ja yksityiskohdat kiehtoivat!

Tuolla tiedemuseossa oli töissä eräs mielenkiintoinen tyyppi, joka antoi meille ennen kierrosta muutamia arvoituksia ratkaistaviksi ja kertoi muutakin jännää nippelitietoa. Kun olimme kaverinin kanssa lähdösä museosta, mies veti meidät syrjemmälle ja antoi meille post-it -lappusen johon hän oli kirjoittanut ohjeistuksia seuraavaan kohteeseemme, joka oli Ashmolean Museum.

Ashmolean Museum on valtava museo, jossa on melkeinpä ihan kaikkea muinaisista egyptiläisistä amuleteista vanhaan kiinalaiseen posliiniin ja renessanssin taideteoksiin. Sisäänpääsy oli ilmainen, mutta suositeltu lahjoitus oli 3 £ (mitä me ei tietenkään maksettu, hyi meitä).
Siellä me kulutettiin useampi tunti, sillä neljän kerroksen kiertelyyn menee tuhottomasti aikaa.

Ja mikä jännintä, tässä museossa saa vapaasti valokuvata!

Mun suosikkini: egyptiläiset amuletit.


Viimeisenä vierailimme Divinity Schoolissa, tarkemmin sanottuna yhdessä sen luentosaleista. Hinta oli jälleen kerran jossain yhden-kahden punnan paikkeilla, sillä pääsi tosin ainoastaan tuohon yhteen huoneeseen. Samassa paikassa olis ollut myös iso vanha kirjasto, jossa olisi myös ollut opas kertoilemassa faktoja. Hintakin oli siinä kahdeksan punnan tietämillä, joten skippasimme sen ja astuimme isoista puisista ovista sisään tähän saliin:


Näyttääkö tää tutulta?


Jos ei, niin auttaiskohan tää...

Jep, voitte vaan kuvitella mun fiilikset, kun mä luin tuosta yhdestä Did you know...? -kyltistä. Mun leuat revähti auki ja sitten katselin ympärilleni ajatellen: "Ne on ollu täällä..." Niin siistiä, oikeesti!!

Tuota oli muuten käytetty myös Tylypahkan sairasparantolana Potter-leffoissa.

Että semmonen reissu Oxfordissa! Oli kyllä ihan mahtavaa, nyt pitää vaan alkaa miettimään, minne sitä seuraavaks suuntais daytripille. Oon nyt käynyt Birminghamissa (joka vklp...), Lontoossa (sinne meen kyllä uudestaankin, varsinki ku Santtu on siellä kans aupparina!), Stratford-upon-Avonissa, Glasgow'ssa ja Oxfordissa. Kaikki, joille oon sanonu käyneeni Glasgow'ssa on kysyny, miksen mennyt Edinburghiin, eli siellä kannattais varmaan vierailla. Junaliput on vaan niin sikahintasia... Haaveena olis, että jos oisin täällä kesäaikaan, menisin jonnekkin merenrantaan. Mutta mä lähden maalis-huhtikuun taitteessa...

Mä niin palaan tänne takas vielä.

1 kommentti:

Anne kirjoitti...

Seurravaks pitääki sit reissaa tonne, mun lista vaan kasvaa ja kasvaa :D Hienolta näyttää!