torstai 8. elokuuta 2013

Tämä voi olla koko elämämme ihanin päivä, ajetaan hiljempaa

Ajeltiin kerran kohti kotia ja juteltiin Jaken kanssa niitä näitä. Jake näki linja-auton, jossa luki Hailuoto ja mainitsi siitä. Silloin mulla välähti: lähdetään Qstockin jälkeen päiväksi Hailuotoon makoilemaan rantahiekalle ja uimaan! Koska oltiin festareilla (lähes) selvinä, ei melko aikainen herätys ja matkailu kuumassa autossa olleet ylitsepääsemättömän tukalia juttuja.

 photo luotooon_zps21896f5c.jpg

Huokailin ääneen, kun päästiin Riutunkarin satamaan, sielläkin oli jo niin kaunista. Jouduttiin odottelemaan seuraavaa lauttaa puolitoista tuntia, mutta se meni kuin siivillä näissä maisemissa aurinkoa ottaen. Tutkailtiin myös Hailuodon karttaa ja löydettiin muutama jännä paikka, tässä niistä yksi:

 photo paskanmatala_zps6b585b95.jpg

 photo lautta_zps2fc47caa.jpg

 photo talot_zps38b83c6b.jpg

Sitten päästiin siihen lauttaan jihuu! Lautan jälkeen ajettiin puoli tuntia saaren toiselle puolen ja tultiin punaisten mökkien luo. Kysyttiin matkamuistomyymälästä uimarannan sijaintia ja meidät ohjeistettiin pienen matkan päähän pitkospuiden alkuun.

Sitten me nähtiin tämä maisema:

 photo randa_zps372316c3.jpg

Lämmintä oli lähemmäs +30 astetta, tuulimyllyt olivat tyynellä säällä hiljaa ja taivas oli avara ja kevyt. Aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta, etelässä päin näkyi paksuja pilviä ja ukkonen jyrähteli. Kuuro kiersi saaren ja me saimme nauttia helteestä kaikessa rauhassa yllättävän hiljaisella rannalla. 

 photo jakeu_zpsdd6fb895.jpg

 photo mmaumlauml_zps8e7d1c2b.jpg

Ajattelen tuota päivää yhä vain. Ja aina mua alkaa hymyilyttää, miltei itkettää. Mulla on Jakea nyt kova ikävä ja tuota ihanaa päivää, kun saatiin vaan olla eikä ollut kiire minnekään. Onneksi nautin joka hetkestä täysillä, en hukannut yhtä ainutta hetkeä tai henkäystä. 

 photo sydaumln_zps35a383d9.jpg

Ei kommentteja: