perjantai 30. joulukuuta 2011

Looking dead in the face she said "Cash or credit?"

Mulla on ihan järetön Ouluikävä. Haluan takas kouluun, mutta se alkaa vasta 9.1. harjoittelulla (jee!). Siihen saakka on kärvisteltävä, ja oonkin käyttänyt tehokkaasti aikaa työn tekoon kaupan kassalla. Aattelin kertoa teille muutaman faktan, jotka ite oon pannu merkille siinä kamoja piippaillessa ja ihmisiä rahastaessa.

Mummot varjelee viilejään. Huomasin tämän kerran, kun satuin laittamaan viilejä eräälle mummukalle pussiin ja tämä alkaa keuhkoamaan: "Älä vaan tuola laila niitä laita voi voi nyt on herat kannessa nyt meni seki viili voi voi..." Pitäkää siis huolta, että se viilipurkki ei missään nimessä käänny sitä 180 astetta ympäri, sillä kun viilin hera osuu purkin kanteen ja kiinnittyy siihen, peli on menetetty. Kannattaa myös viimeiseen saakka varoa, ettei kannet mene rikki. Yksi mummo heittäytyi (kyllä, heittäytyi) viiliensä ylle ja alkoi paasata takana olevalle herralle, ettei parane tulla liian lähelle hänen viilejään, kun ne voi mennä rikki (!!!).



Ihmiset tulee monesti kassalle kärttämään, että antaisimme alennuksia eri tuotteista, vaikka meillä ei ole siihen lupaa ilman osaston hyväksyntää. Kerran eräs mies tuli pyytämään, että myisin hänelle rikkinäisen euroshopperin kahvipaketin puoleen hintaan. Kun sanoin, että tämä ei käy, hän sanoin minun olevan "vittumainen ihminen". Oo-vitun-koo, jos haluat vittuimaisen ihmisen nähdä, kato peiliin, vassokuut! Jos me alettais myydä rikkinäisiä kahvipaketteja puoleen hintaan, ihmiset tulis ihan päntiönään repimään pakkauksia ja tuomaan niitä kassalle...

Suurimmalla osalla teini-ikäisiä ei ole käytöstapoja. Kassalle tullaan usein energiajuomapullon kanssa oikein velttona. "Moi" on hädin tuskin kuiskauksen kuuloinen, eikä katsekontaktia löydy. Kun rahat on ojennettu, kiidetään suorinta tietä pois kiittämättä. Monesti jää "onko plussakorttia" kaikumaan kuuroille korville, kun aluksi niin veltto asiakas on yhtäkkiä saanut jonninmoisen energiapiikin ja päättänyt lähteä kiitämään. Miten olisi silmiin katsominen, kiittäminen ja hyvästely, eli normaalit käytöstavat?

Toisinaan päivän pelastavat kanta-asiakkaat. Oon töissä keskikokoisessa pienen kaupungin keskustamarketissa, joten siellä pyörivät melkein päivittäin samat naamat. Suurin osa on melko harmaata massaa, mutta muutamat jäävät mieleen erittäin hyvin. Oon antanut niille mielessäni nimiäkin: Höntyilijä, Pervo, Tofujäätelönainen, Siiderimummo... kaikki nämä ihmiset eivät ole miellyttäviä, mutta omalla tavallaan ne kaikessa raivostuttavuudessaan piristää muuten tasapaksua päivää.

Nyt olen puhunut. Onko lukijoiden joukossa muita kassatätejä, jotka ovat kokeneet jotain vastaavaa? Avautukaa, mä oon kuulolla! ;D

4 kommenttia:

Ellu kirjoitti...

Yks todella tympiintynyt kassatäti ilmoittautuu!
Asiakkaat osaa joskus kyllä pilata päivän ihan totaalisesti ja joskus tuntuu, että jotkut tulee sinne kauppaan ihan vaan saadakseen raivota jollekin.
Noo, onneks kaupassa on joskus hauskaakin, kerran eräs mies tuli kysymään multa aidosti huolestuneen näköisenä että: "eihän tämä vain ole sinun tulevaisuuden ammatti..?" Oli todella helpottuneen näköinen ja kuuloinen sen jälkeen ku kerroin sille, että ei ole ja että opiskelen hallintotieteitä yliopistossa :D plus, tän jälkeen se oli kysyny vielä mun työkaverilta että: "tiedätkös sinä mitä ne hallintotieteilijät oikein tekee työkseen..?" :D

Sanna kirjoitti...

Aw, ihana mies! :DD Ja joo, kassatäteihin on joittenki mielestä vaan vissiin ihan oikein purkaa koko elämän vitutukset...

miia kirjoitti...

Aasiakas on aina oikeassa! Ja sehän vituttaa :---D Subilla jengi osaa kuitenki vähän käyttäytyä, vrt. tein Kajaanissa Hesessä mm. yövuoroja.. "Mä othtaisfin mega-atheriAN vantalla ja shhhuun puhhelinnmron!!"

ps. Jizz in my pants <3

Sanna kirjoitti...

Näinpä. Kyllä markettiasiakkaatkin on varmaan ihan ookoo verrattuna noihin yöhämärän baarihiipijöihin!

P.S. Jizz is love.
P.P.S. IKÄVÄ!!