lauantai 10. syyskuuta 2011

Onko tässä mitään hauskaa?

Tällä viikolla oon useampaan kertaan pohtinu, että mikä on hauskaa ja mille saa nauraa.

Kävin tiistaina ekaa kertaa kattomassa stand-uppia 45 specialissa. Siellä alkoi Remakka open mic stand-up -klubi. Siellä heitti kuutisen jätkää mikkiin läppää, kaikki eritasoisia amatöörejä. Tilaisuutta oli kaiketi mainostettu hyvin (tai sitten jätkillä on kauheesti kavereita :D), sillä me ei mahduttu istumaan. Moni istui lattialla tai seisoi ja tunnelma oli hilpeä. Hilpeämmäks meni, sillä setti tuntui vaan paranevan loppua kohden.

Yhdellä meni yli aika pahasti. Aiheena oli abortti. Saako siitä ensinnäkään heittää läppää. Valitaan nyt, että saa. Okei, mutta onko kuolleilla sikiöillä juoppojen ruokkiminen enää hauskaa? Ei. Kun se jätkä heitti tätä settiä, ei monia naurattanu. Ne jotka nauroi, oli joko vitun tyhmiä tai sairaita.

Eilen olin sitten katsomassa Ookko nää nauranu? -showta luokkakaverin kans. Siellä oli kolme tuttua kasvoa (ja settiä) tiistailta, nimittäin Vesa "Awe" Vengasaho, Iikka Kivi ja Peter Sapiano. Kaikki hauskoja. Mutta koko homman kruunas Zaani, illan isäntä sekä pääesiintyjä Pekka Jalava. Jumalauta mä en saanu yhdessä välissä henkeä! Kieriskeltiin kaverin kans tuoleissa ku ei naurulta voitu paikallamme pysyä. Päätettiin, että mennään katsomaan showta taas, kunhan lauteille saapuu Sami Hedberg tai Ismo Leikola.

Photobucket

Sitten... toisia varmaan ottaa jo päähän, kun ihmiset puhuu Karoliina Kestin tapauksesta. On hirveää, että kävi miten kävi. Toivon, että moni nuori ottais opikseen.

Saako kuolemasta heittää vitsiä? Entä kuolleista? Mennäänkö Kestiä koskevissä vitseissä yli? Ei se kunnioittavaa ole, mutta kun näin erään sarjiksen, jossa tämmöinen vitsi oli, mulla nauratti. Joo. Nauroin sille nokkeluudelle. Sitten mua muistutettiin, että mistä siinä on kyse, eikä sitten enää kauheesti naurattanu. Mutta silti naurattaa. Saako nauraa?

Mutta sille nauran, että Kestin muistoyhteisöön oli eiliseen mennessä liittynyt yli 4000 henkilöä ja tähän päivään mennessä tykkäyksiä on lähes 8000. Kuinka moni noista kaikista tunsi Kestin? On vähän pöllöä myötäelää kamalan täysillä tätä hommaa, jos ei tyyppiä oikeasti tuntenut. OKEI, joitakin tilanne järkyttää varmaan kovasti, mutta silti... Get real.

Sanon nyt tässä kuiten, että otan osaa.

Ja kaikille Oulun seutuvilla asuville: joka toinen tiistai 45 specialissa tarjolla naurua narikkahintaan. Minäkin menen sinne!

Ei kommentteja: