sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Thai-ruokaa!

Tällaiset sunnuntait on kerrassaan huippuja: sängyssä makoilua, skype-maratoneja, hyvää ruokaa ja aikaa. Saa hengittää rauhassa ja olla ajattelematta koulu- tai työjuttuja. Kävin eilen ruokakaupassa ja ostin itselleni tarvikkeet erästä suosikkireseptiäni varten. Opin tekemään tätä ruokaa au pair -aikoina. Hosteilla oli tosi paljon Delian kirjoja ja ne oli täynnä juuri tällaisia ihanuuksia.

Vuorossa siis ihana resepti kuvien kera!


 photo DSC07669_zpsadf47007.jpg

Ainekset (2-3 annosta)
  • n. 2 dl jasmiiniriisiä 
  • 250 g maustamattomia kanasuikaleita (saa olla enemmänkin!)
  • 1 tölkki kookosmaitoa
  • yhden kookkaan limen uloin kuori ja mehu
  • 3-4 salaattisipulia (voidaan korvata myös varhaissipulin varrella tai jopa purjolla)
  • nippu tuoretta korianteria
  • 1 rkl thai-kalakastiketta
  • yksi vihreä chili (korvasin itse kuivatuilla chilihiutaleilla - toimii mainiosti!)


 photo thailime_zpsb65b356e.jpg

1. Raasta limen kuoren uloin osa ja purista puolikkaista mehu. Sekoita kanan kanssa ja anna marinoitua valmistellessasi muut ainesosat. Kyseessä on stir-fry, eli ruoka kypsennetään korkeassa lämpötilassa erittäin nopeasti, joten myöhemmin lisättävät ainekset on hyvä laittaa valmiiksi pöydälle odottamaan vuoroaan.

 photo thairehut_zpsfb15ba93.jpg

2. Laita riisi kiehumaan. Pilko kevätsipulit noin 3 cm mittaisiksi suikaleiksi. Hienonna myös korianteria hieman. (Osaisinpa joskus suikaloida nuo sipulit yhtä hienosti kuin tuon linkin kuvassa... Noh, maku on kuitenkin tärkein!) Jos käytät tuoretta chiliä, poista siitä siemenet ja hienonna.

 photo thaikokki_zpsebd8e354.jpg

3. Kuumenna öljy pannulla hyvin kuumaksi. Lisää marinoitu kana ja paista n. 4 minuuttia. Lisää joukkoon chili ja paista minuutti. 

 photo thaipannulla_zps8f31ee31.jpg

4. Lisää kookosmaito ja kalakastike. Älä mene haistelemaan kalakastiketta, ellet ole erittäin utelias (kuten minä), sillä se haisee ihan järkyttävän pahalle! Se kuitenkin tuo ruokaan ihan mielettömän hyvän maun, kun sitä lisätään sopivasti. Jos pidät vähäsuolaisesta ruuasta, yksi ruokalusikallinen kalakastiketta riittää, mutta halutessasi lisää suolaisuutta suosittelen lisäämään sitä. Kastiketta kannattaa maistella mausteita lisätessäsi. Lisää myös puolet sipulisuikaleista ja korianterista ja anna kiehua pari minuuttia.

 photo thaivalmis_zps0fed2b4c.jpg

5. Annostele ruoka lautaselle ja koristele annokset jäljelle jääneillä sipulisuikaleilla ja korianterin lehdillä.

6. Syö niin paljon, että napa paukkuu!

Minun napa paukkui ja ruokaa jäi vielä niin paljon, että sitä riittää vielä huomiselle työpäivälle eväsannokseksi. Kanaa oli vähänlaisesti, olisi saanut olla ehkä vähän enemmänkin... Eipä tuo mitään, kunhan syödäkseen saa. Se kastike on tuossakin ruuassa se kaikkein mahtavin juttu.

Päätin alkaa neulomaan taas pitkästä aikaa. Nyt kaulahuivioperaation pariin siis!

P.S. Löydettiin Jaken kanssa netistä Sketch toy, jonka avuin me pelattiin aika kauan Pictionarya skypen välityksellä. Arvatkaa mikä olisi vastaus tähän mun piirtämään kuva-arvoitukseen. Vastaus kuuluu seuraavassa postauksessa!

Ei kommentteja: